Уиски Шоу България 2022?

Уиски Шоу България е единственото събите в България, а и в региона, което се фокусира изцяло и единствено върху любимата напитка – уискито. Веднъж годишно и в рамките на няколко дни уискито си дава среща с уиски ентусиасти – фенове, ценители, колекционери, специалисти, журналисти, собственици на барове, блогъри, влогъри… Уиски Шоу България е събитие от уиски ентусаисти за уиски ентусиасти. Събитие, на което могат да се опитат стотици великолепни бутилки уиски, които описваме като използваме епитетите: специални, независими, семейни, екзотични, лимитирани, редки, стари,сингъл каск, от малки партиди, от изчезнали или затворени дестилерии и т.н.

За пореден и вече пети път Уиски Шоу България ще събере уиски ентусиасти от България и региона, като ще представи над 300 изключителни етикета. Особен фокус през 2022 година ще е региона на Ниските земи (Lowland) в Шотландия, като ще се представят редица дестилерии от региона – Bladnoch, Daftmill, Kingsbarns, Rosebank.

Допълнителното ни внимание ще бъде насочено към българската следа в уиски индустрията, като дебют ще направи сингъл малц отлежалата напитка или „почти-уискито” Silverbank и българската независимата бутилираща компания Whisky Gallery.

А дебютите ще са много – уиски ентусиастите ще имат възможността да опитат редица производители и независими бутилиращи компании за първи път – и то доста солидни – Ardnamurchan, Berry Bross & Rudd, Bladnoch, Daftmill, Dingle, Duncan Taylor, Kingsbarns, Nagahama, Wemyss и много други.

Разбира се секцията със лимитирани издания, сингъл каск релийзи и стари и редки бутилки ще е традиционно богата. Това е възможно с подкрепата на колекционери, ентусиасти и уикси барове – уиски бар CALDO и бар LOCAL.

Уиски Шоу 2022 ще се проведе в клуб Мотто на ул. Аксаков 18 в София в дните 11-12-13.11.2022 г.

Клуб Мотто

bg_BG